Večernji list o vlasniku Restorana i cateringa Roko

13 Dec  0 Članci

Prvo jelo pripremio u maminoj kuhinji već s pet godina

Mladi bjelovarski kuhar Roko Tulić s kuhačom se druži od malih nogu. Tek mu je 26 godina, a već se uz diplome dva fakulteta okitio i svjetskim odličjem.

Za mladog bjelovarskog kuhara Roka Tulića, premda mu je tek tek 26 godina, s pravom se može reći da je već sada pravi majstor svog zanata. Ovaj simpatični i nadasve daroviti mladić, osim što je obrazujući se u struci stekao već dvije fakultetske diplome, ponosni je vlasnik i brončanog odličja kojim se kao član četveročlane Hrvatske juniorske kuharske reprezentacije okitio na Svjetskom kupu nedavno održanom u Luxemburgu. -Svoje prvo jelo pripravio još kao petogodišnjak u maminoj kuhinji. Bila je to kajgana u koju sam natrpao i grožđa i povrća, ma svega – ističe prisjećajući se s osmijehom svojih prvih kulinarskih iskustava koje je stekao zanimajući se za kuhanje od malih nogu.

Kao mali znao što hoće

Dok su njegovi vršnjaci naganjali loptu ili se igrali u pijesku, on se “pomažući” mami igrao u kuhinji.

Već u trećem razredu osnovne sam se jasno izjasnio što bi u životu želio raditi, a u petom sam u zadaćnicu iz hrvatskog jezika na temu “što bih želio biti kada odrastem” napisao da želim postati kuhar. Moji prijatelji u razredu su maštali da postanu liječnici, astronauti, odvjetnici ili inženjeri, a ja sam želio biti kuhar. Moja tadašnja učiteljica se i danas toga sjeća. Ona je danas u mirovini, a ja sam otvorio restoran – ističe isijavajući zadovoljstvom što mu se želja i ostvarila. Ljubav i zanimanje za kulinarstvom, kaže, naslijedio je od majke i pokojnog djeda koji su oboje u životu pokazali kreativnost.

Učio od velikog maga

Oni su crtali i slikali po papiru i platnu, a ja crtam po tanjurima – pojašnjavajući genetsku povezanost tumači svoje sklonosti. Premda je tijekom školovanja imao priliku učiti i raditi na mnogim prestižnim mjestima poput opatijskog Milenijuma, hotela s pet zvjezdica, najviše je naučio u zagrebačkom restoranu “Bon appetit” od poznatog kulinarskog maga Bjelovarčanina Branka Ognjenovića.

-Od mnogih sam učio ali on je doista najzaslužniji za ono što iz moje kuhinje danas dolazi na stol – ističe s poštovanjem i zahvalnosti. Poznati kuhar došao je nedavno i na svečano otvorenje Rokove konobe i kako nam otkriva mladi kuhar, nije krio zadovoljstvo i ponos onim što je vidio.

Izvor: večernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *