Roko Tulić osvjetlao obraz domaćinima kao najslađi pobjednik. Piše: večernji.hr

13 Dec  0 Članci

Natjecanje je okupilo 11 ekipa iz Makedonije, Italije, Srbije i Hrvatske, a sveukupni je pobjednik Erich Glavica iz Koprivnice.

Ukupni pobjednik Erich Glavica iz Koprivnice, drugo je mjesto osvojio Dino Bebić iz Zagreba, dok je domaće boje trećim mjestom uspješno obrano Roko Tulić, odjek je Internacionalnog kuharskog kupa “Slatka nit”, održanog u restoranu Šljukin gon u organizaciji Udruge kuhara Bjelovar i suorganizaciji Hrvatskog kuharskog saveza.

Ocjenjivane tri kategorije

Natjecanje je okupilo 11 ekipa iz Makedonije, Italije, Srbije i Hrvatske, a sudionici su se natjecali u tri kategorije, svečana hladna plata od pilećih prsa i kravljeg sira, toplo glavno jelo od svinjske pisanice i suhih šljiva, te hladni desert od meda i krušaka. Zbroj svih triju kategorija iznjedrio je pobjednika, a pojedinačno gledano najuspješniji su bili Erich Glavica sa hladnom platom, Alen Belić iz Varaždina spremio je najbolje toplo jelo, dok je Roko Tulić zabljesnuo pripremom pobjedničkog deserta.

– Natjecatelji su bili na visini zadatka, pa su nam time kao komisiji za prosudbu kulinarskih umijeća dodatno “zakuhali” posao, jer o pobjedi su doista odlučivale nijanse – ustvrdio je Branko Ognjenović, predsjednik žirija, a koji su sačinjavali i Branko Žufika, te Dragica Lukin.

Ocjenjivački trojac osobitu je pažnju posvećivao vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela.

Pomama za sarmicama

Nakon svečane podjele nagrada najboljima uslijedila je i degustacija svih pripremljenih slasnih i izgledom neodoljivih jela, a posjetitelji su se oslastili i ukusnim sarmicama za kojima je vladala posebna pomama. Za to su iznenađenje na svečanoj večeri bili zaslužni predstavnici nacionalnih manjina. Romska kuća je priredila ljutu sarmu s kruhom dok je srpska nacionalna manjina ponudila sarmu s pireom, te sirnicu. U svakom slučaju u odnosu na lanjsko izdanje, Udruga kuhara Bjelovar na dobrom je putu da Slatku nit pretori u reprezentativnu kulinarsku manifestaciju.

Izvor: večernji.hr

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *